Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Gekruid rundergehakt
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
30 gram
Smokey tomatenketchup
1 el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng de helft van van de rode ui in een kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
Tip: Je kunt ook een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.
Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.
Tip:
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.
Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Zet de avocado, de overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de smokey tomatenketchup.