Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
40 gram
Avocadodip
½ stuk(s)
Tomaat
100 gram
Gekruid rundergehakt
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
30 gram
Smokey tomatenketchup
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Rodewijnazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom de helft van van de rode ui met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
Tip: 1. Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.
Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verkruimel de witte kaas. Meng in een kom de tomaat met de witte kaas. Breng op smaak met peper en bewaar appart to gebruik.
Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.
Zet de overige paprika en het rundergehakt in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de smokey tomatenketchup en de avocadodip.