Falafel in volkoren pitabroodjes met knoflooksausje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel in volkoren pitabroodjes met knoflooksausje

Falafel in volkoren pitabroodjes met knoflooksausje

met zoete aardappel frietjes, knapperige groenten en mangochutney

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Falafel

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Volkoren pitabrood

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische volle yoghurt

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)909 kcal
Energie (kJ)3802 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers26 g
Vezels14 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de pruimtomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken. Voeg de komkommer en tomaat toe aan een kom en meng met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflooksausje maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de mayonaise, de knoflook en per persoon 1/2 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Falafel bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de paprika 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe en bak 1-2 minuten per kant.

Tip: De falafel in jouw box is een verbeterd product. Speciaal voor ons bevat deze variant 25% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Wist je dat deze falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Pita bakken
5

Bak de pitabroodjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Schep de komkommer en tomaat nog eens om zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
6

Snijd de falafelballetjes door de helft. Verdeel de zoete-aardappelfrieten met de overige mayonaise over de borden. Serveer de frisse groenten, paprika, het knoflooksausje en de mangochutney in verschillende kommen. Snijd de pitabroodjes open. Laat iedereen zelf een eigen pitabroodje vullen met de verschillende toppings.