Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3411 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de wortel in halve plakken. Snijd de paprika in reepjes.
Yoghurtsaus maken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groenten 8 - 10 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder en de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise en 2/3 van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes en de overige Midden-Oosterse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Roer de honing erdoor en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Serveer de groenten en biefstukreepjes ernaast. Garneer met de yoghurtsaus en de overige peterselie.