Family: seafood - pearl couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Family: seafood - pearl couscous

Family: seafood - pearl couscous

with tomato and Romano pepper

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Chop the vegetables
1
  •  
Fry the vegetables
2
  • Heat half of the olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the onion and Romano pepper for 4 - 6 minutes, then deglaze with the balsamic vinegar.
  • Add the sugar and the cherry tomatoes, then bring to a boil and allow to simmer until futher use.
  • Season to taste with salt and pepper.
Fry the shrimp
3
  • Finely chop the parsley.
  • Quarter the lemon.
  • Heat the rest of the olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the shrimp with the paprika for 2 - 3 minutes.
  • Squeeze a quarter lemon per person directly into the shrimp, then stir in half of the parsley. Season to taste with salt and pepper.
Serve
4
  • Transfer the giant couscous to the tomato sauce, then add the Sicilian spices. Mix well to combine and season with salt and pepper.
  • Serve the giant couscous on deep plates.
  • Top with the shrimp and crumble over the Greek-style cheese.
  • Garnish with the rest of the parsley and serve with the rest of the lemon wedges.