Farfalle in avocado-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pompoenpitten

90 gram

Farfalle

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Pesto genovese

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)775 kcal
Energie (kJ)3243 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.5 g
Eiwitten19 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de citroen uit. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Daarmee helpt het je hart en bloedvaten gezond te houden.

Spaghetti koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui 3 - 4 minuten met een snuf zout.Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de hapjespan. Bak 3 - 4 minuten mee.

Saus maken
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.Voeg de avocado, de pesto en per persoon: 1/2 tl zout en 1/2 el citroensap toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de spaghetti toe om de saus dunner te maken.Meng de farfalle met de avocado-pestosaus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden.Schep de cherrytomaten op de pasta en voeg een grote lepel yoghurt toe.Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pompoenpitten.