Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Bosui
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Pompoenpitten
90 gram
Farfalle
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Pesto genovese
50 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Olijfolie
½ tl
Zout
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de citroen uit. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Daarmee helpt het je hart en bloedvaten gezond te houden.
Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui 3 - 4 minuten met een snuf zout.Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de hapjespan. Bak 3 - 4 minuten mee.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.Voeg de avocado, de pesto en per persoon: 1/2 tl zout en 1/2 el citroensap toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de spaghetti toe om de saus dunner te maken.Meng de farfalle met de avocado-pestosaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden.Schep de cherrytomaten op de pasta en voeg een grote lepel yoghurt toe.Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pompoenpitten.