Voor dit pastagerecht maak je een klassieke, romige paddenstoelensaus met een onverwacht ingrediënt: gerookt paprikapoeder. Dit geeft de saus een diepe smaak die goed past bij de het nootachtige van de paddenstoelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
100 gram
Gemengde paddenstoelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Prei
¾ tl
Gerookt paprikapoeder
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
5 bosje(s)
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
3 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Veeg ondertussen de gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de paddenstoelen in plakken. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4 – 5 minuten op hoog vuur. Bak de knoflook de laatste 30 seconden mee. Schep beide uit de pan en bewaar apart. Voeg de helft van de wittewijnazijn toe, roer eventuele aanbaksels los en laat het vocht verdampen.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de prei in 6 – 8 minuten zacht op middellaag vuur. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut. Hak ondertussen de geroosterde hazelnoten grof. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.
Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche, de overige wittewijnazijn, 2 el water per persoon en de helft van de paddenstoelen toe aan de koekenpan. Roer goed en laat 1 minuut zachtjes koken, of langer als de saus te dun is. Voeg vervolgens de farfalle toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paddenstoelen, de hazelnoten en de dragon.