Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

⅓ stuk(s)

Courgette

90 gram

Farfalle

0.99 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)786 kcal
Energie (kJ)3288 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels5.4 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Pasta koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.

Bakken
3

Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.