Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
⅓ stuk(s)
Courgette
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en de Siciliaanse kruiden toe en bak 4 minuten.
Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan de pan met de saus en meng alles goed door. Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de geraspte kaas.