Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

⅓ stuk(s)

Courgette

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3213 kJ
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels8.6 g
Eiwitten37.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de rode cherrytomaten. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

 

Farfalle koken
2
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. 
  • Voeg de courgette en de cherrytomaten toe en bak 4 minuten.
Saus afmaken
3
  • Voeg het kipgehakt en het paprikapoeder toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. 
  • Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de pan met de saus en meng alles goed door.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden.
  • Garneer met de geraspte Red Leicester.