topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipworstjes

Farfalle met kipworstjes

met romige paprikasaus

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3186 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels10 g
Eiwitten35.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum grof.
Worst bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 3 minuten rondom bruin.
  • Haal de kipworstjes uit de pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut in dezelfde pan.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de worstjes in stukken.
  • Kook ondertussen de farfalle, afgedekt, 10 - 13 minuten in de pan met deksel. 
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, Sicilaanse kruiden, paprikasaus en de gesneden worstjes toe aan de pan met groenten.
  • Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng alles.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en het basilicum.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.