Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Een pastagerecht met verse tijm en tomaten vol smaak

Voor de tonijn heeft Thomas gekozen voor albacore tonijn die met de hengel gevangen is voor de kust van Californië. Omdat het met de hengel gevangen is, is er geen sprake van bijvangst. Dat levert deze tonijn het MSC keurmerk op voor duurzame visserij. Bovendien is deze tonijn bij Thomas favoriet omdat er olijfolie in het blik zit.

Allergenen :
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Gedroogde tijm

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

40 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3059 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de ingrediënten fijn
3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takjes. Laat de tonijn uitlekken.

4

Kook de farfalle, afgedekt, ongeveer 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe
5

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de tonijn toe.

Mix de slamelange
6

Meng de rucolamelange met de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Garneer de maaltijd met pijnboompitten en tijm
7

Schep de farfalle bij de tonijn en cherrytomaten en verhit 2 minuten.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten en overige tijm. Server met de rucolamelange.