Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje

Deze warmgerookte zalm, afkomstig uit Noord-west Schotland, wordt op bijzondere wijze bereid. Eerst wordt de zalm ingewreven met een laag zeezout, zodat de zalm door het zout gegaard wordt. Vervolgens wordt het zout afgespoeld en gaat de zalm langdurig in de rookkast.

Allergenen :
Gluten
Vis
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

0.13 stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

15 gram

Veldsla

27.5 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Deksel
Rasp
Kom

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de farfalle in een pan met deksel.

Rasp de schil met een fijne rasp
2

Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snipper de ui. Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakken van ½ cm dik. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en het grootste deel van de tijm toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de citroenrasp toe en bestrooi met peper en zout.

5

Verwijder ondertussen de huid van de zalm en verdeel de zalm, met een vork, in stukjes.

Voeg de farfalle en zalm bij de courgette
6

Voeg de farfalle, zalm en een ½ el citroensap per persoon bij de courgette en verhit 1 minuut.

7

Scheur de veldsla klein en meng de veldsla in een saladekom met de overige tijm en naar smaak met citroensap, extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garneer met de grana padano
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en overgebleven citroensap en serveer met de veldsla.

Tip! De citroen geeft dit gerecht een frisse smaak. Als niet iedereen van de smaak van citroen houdt, voeg dan eerst de helft van de aangegeven hoeveelheid toe en voeg na het proeven pas meer toe.