Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Cayenne, kummel en kardamom, ze maken van dit gehaktbrood een restaurantwaardige creatie.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

0.48 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Rode paprika

90 gram

Orecchiette

100 gram

Broccoliroosjes

25 gram

Pesto genovese

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1544 kcal
Energie (kJ)6461 kJ
Vetten94 g
waarvan verzadigd36 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.3 g
Eiwitten68 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng in een kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, een snuf zout, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Gehaktbrood bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Stoof de paprika, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht.

Broccoliroosjes bakken
4

Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.

Pasta afmaken
5

Giet de orecchiette af in een vergiet en voeg opnieuw toe aan de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Schep de orecchiette in een grote schaal en leg het gehaktbrood hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal. Garneer de paprika met het overige basilicum.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.