Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
150 gram
Gemengd gekruid gehakt
0.48 stuk(s)
Ei
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ bol(len)
Mozzarella
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Rode paprika
90 gram
Orecchiette
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
100 gram
Broccoli
25 gram
Pesto genovese
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng in een kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, helft van de knoflook, de helft van het basilicum en een snufje zout. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes.
Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Stoof de paprikareepjes met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, afgedekt, in 10 – 12 minuten zacht.
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.
Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.
Schep de orecchiette in een diep bord. Leg het gehaktbrood op een schaal of plank en garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal. Garneer de paprika met het overige basilicum.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.