Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie en koriander
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Groene paprika
½ stuk(s)
Paprika
25 gram
Bieten-tortillachips
15 gram
Gesneden jalapeño's
½ stuk(s)
Ui
1.5 tl
Gerookt paprikapoeder
40 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Limoen
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip 1). Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 2). Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg apart. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Snijd de tomaat in fijne blokjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd de limoen in 8 partjes. Snijd de koriander, peterselie en jalapeños fijn. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.
Tip 2: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Zet drie kommen klaar en verdeel de gesnipperde ui over de drie kommen. Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe aan één van de kommen en pers hier 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Snijd de avocado open en lepel hem uit in een tweede kom met ui. Plet de avocado met een vork tot een grof mengsel. Voeg de overige koriander toe en pers er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door. Voeg de gesneden paprika toe aan de derde kom, samen met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon, peper en zout en meng goed door.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de mais toe en bak de mais ongeveer 5 minuten, of tot de mais begint te kleuren. Voeg vervolgens de gesneden paprika's toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de paprika's gaar en gekleurd zijn. Houd apart warm in een diep bord onder aluminiumfolie.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Zet 75 ml water per persoon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg de jalapeños en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe, meng goed door en draai het vuur uit. Verwarm de tortilla's 2 - 3 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan van de groenten op middelhoog vuur. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan.
Tip: Houd je meer van doorbakken vlees? Bak het vlees dan langer naar wens.
Serveer de guacamole, tomatensalsa en zure room in de aparte kommetjes. Trancheer de biefstuk in dunne plakjes. Serveer op een plank en leg de overige limoenpartjes erbij. Roer de kaassaus nog eens goed door en verhit eventueel als hij is afgekoeld. Serveer in een kommetje met de fijngesneden peterselie. Serveer de gebakken mais en paprika's in een kom. Leg de tortilla's en bieten-tortillachips erbij en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.