Garnalencrostini's met avocadocrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalencrostini's met avocadocrème

Garnalencrostini's met avocadocrème

met tomatensalsa, cocktailsaus, verse kruiden en citroen

MISE EN PLACE

Eerder op de dag:

  • De avocadocrème maken
  • Tomatensalsa maken
  • Crostini maken
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren
Rogge
Tarwe
Soja
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Tomaat

3 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2671 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten42.9 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels5.3 g
Eiwitten19.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Voeg het vruchtvlees toe aan een hoge kom.
  • Voeg de roomkaas, peterselie, witte balsamicoazijn en honing toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Mix met een blender of staafmixer tot een gladde crème.
Toppings maken
2
  • Snijd de baguette in plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de olijfolie en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de tomaten met de worcestershire saus, bieslook, extra vierge olijfolie en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Garnalen bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 2 - 3 minuten samen met de knoflook en paprikapoeder.
  • Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de crostini's met de avocadocrème.
  • Verdeel de garnalen en de tomatensalsa eroverheen. Besprenkel met de boter uit de pan van de garnalen.
  • Garneer met de whiskeysaus en dille.
  • Serveer met de overige citroenpartjes ernaast.