Flammkuchen met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met halloumi

Flammkuchen met halloumi

met courgette en frisse rucolasalade

Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3073 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15 g
Vezels4 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes. Rasp de halloumi met een grove rasp.

Tip: Het is niet erg als de kaas wat brokkelt. Verkruimel zulke stukjes met je vingers of snijd ze in kleine stukjes. Heb je geen grove rasp? Hak de halloumi dan heel fijn.

Bakken
2

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Salade maken
3

Verdeel de geraspte halloumi over de flammkuchen. Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de halloumi begint te kleuren. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de rucola en de tomatenblokjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rode ui en courgette over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen met de balsamicocrème en een deel van de rucolasalade. Leg de overige rucola naast de flammkuchen voordat je ze serveert.