Mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Prei
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Ui
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 15 - 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
Snijd ondertussen de prei en de ui in dunne halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en de helft van de ui 5 - 8 minuten. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.
Leg de flammkuchen op een andere bakplaat met bakpapier en bestrijk met de zure room. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand. Beleg de flammkuchen met de mozzarella en de gebakken prei en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Snijd de peterselie fijn. Meng in een saladekom de overige ui met de extra vierge olijfolie, mosterd, rodewijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor serveren de appel, de aardappelblokjes, de sla en de helft van de peterselie door de saladekom.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade. Garneer met de overige peterselie.
Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! De relatief kleine hoeveelheid peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.