Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Sperziebonen
⅓ stuk(s)
Appel
50 gram
Franse roombrie
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.
Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.
Tip: Let je op je calorie-inname? Bak de appel dan in de helft van de boter en gebruik eventueel een kleiner stukje brie.