Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Bloem

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Kom
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen. Vitamine B6 en B11 bijvoorbeeld – deze dragen bij aan je energieniveau en vitamine C zorgt weer voor een sterke weerstand.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30-40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3-4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Kook 10-12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart.

Tip: Het is niet erg als de groenten wat afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Hak de bladpeterselie fijn.

Kabeljauw bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

Serveren
6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groente over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen.