Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Sperziebonen
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Tomaat
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
5 gram
Verse bieslook en dille
½ stuk(s)
Sjalot
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
10 gram
Kappertjes
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen.Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot.
Meng in een saladekom: de helft van de verse kruiden, de sjalot, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.
Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.