Frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

15 gram

Veldsla

30 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Appel

2.5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)18 kcal
Energie (kJ)74 kJ
Vetten0.4 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten1.9 g
waarvan suikers1.7 g
Vezels1.1 g
Eiwitten1 g
Zout0 g

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom

Instructies

1

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse kruiden fijn.

2

Meng in een kleine kom de verse kruiden en 1/2 el yoghurt-citroenmayonaise per persoon. Meng in een saladekom de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla. Houd eventueel wat veldsla apart voor de burgers. Meng vlak voor serveren de dressing door de salade en breng op smaak met peper en zout.

3

Serveer de salade in de saladekom aan tafel.