Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bulgur
½ stuk(s)
Ui
110 gram
Kipgyros
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Tomaat
4.95 gram
Verse krulpeterselie & munt
1 stuk(s)
Little gem
naar smaak
Extra vierge olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.
Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevat bulgur niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.
Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1/2 tl wittewijnazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.
Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de ADH vezels bevat? Goed voor een verzadigd gevoel, voor je darmen, cholesterolgehalte, weerstand en nog veel meer.