Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Bulgur

½ stuk(s)

Ui

110 gram

Kipgyros

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie & munt

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)131 kcal
Energie (kJ)546 kJ
Vetten7.4 g
waarvan verzadigd1.1 g
Koolhydraten12.3 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels5.1 g
Eiwitten3.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe. Kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

Tip: De bulgur en de 200 g groente maken van dit gerecht een vezelrijke maaltijd. Je krijgt al de helft van de ADH vezels binnen en dat draagt bij aan gezonde darmen.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden en persen
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Little gem snijden
4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de rest van de tabouleh erbij.