Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Aardappelschijfjes
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Vers basilicum
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
¾ tl
Gerookt paprikapoeder
125 gram
Rode cherrytomaten
25 gram
Geraspte pecorino DOP
naar smaak
Peper en zout
5 ml
[Plantaardige] melk
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een ovenvaste hapjespan? Bak de aardappel en courgette dan daarin. Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de ovenvaste pan en laat de ovenschaal achterwege.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.
Tip: Wist je dat de feta en pecorino in deze maaltijd samen zorgen voor ruim 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium? Dat is niet alleen lekker, maar ook goed voor je botten en tanden!
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.
Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.
Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.
Tip: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 300 gram groente en de aardappelen meer vitamine C levert dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?