Dit Italiaanse gerecht heeft een heerlijke smaak door de combinatie van verschillende paddenstoelen én bospaddenstoelenpesto. Deze pesto bevat gedroogde bospaddenstoelen, waaronder eekhoorntjesbrood en duinvoetjes. Je proeft ook de typische ingrediënten voor een lekkere pesto, zoals pijnboompitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
75 gram
Gemengde paddenstoelen
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)
1.5 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd de courgette klein. Hak of snijd de knoflook fijn.
Kook de fusilli, afgedekt, 12 minuten en giet daarna af.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de paddenstoelen toe.
Voeg vervolgens de bospaddenstoelenpesto en kookroom toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden. Serveer hierop de fusilli en de paddenstoelensaus. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.