Fusilli integrale met courgette-geitenkaascrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli integrale met courgette-geitenkaascrème

Fusilli integrale met courgette-geitenkaascrème

Met zongedroogde tomaten en kastanjechampignons

De saus voor deze pasta is een crème van courgette en geitenkaas. Door groenten op deze manier in een saus te verwerken, eet je er makkelijk een grote hoeveelheid van. De zongedroogde tomaatjes en het basilicum geven het gerecht extra pit.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Kastanjechampignons

30 gram

Zongedroogde tomaten

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

⅕ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3084 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de kastanjechampignons in plakken en de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Koken en bakken
2

Voeg de fusilli toe aan de pan met kokend water en kook de fusilli, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes courgette toe en bak in 10 – 12 minuten zacht en bruin

Courgette bakken
3

Schenk de witte balsamicoazijn in de pan en verwarm nog 1 minuut. Voeg het kookvocht van de fusilli toe aan een hoge kom, verkruimel er 1/5 bouillonblokje per persoon boven en roer goed door.

Crème maken
4

Voeg de courgette en de sjalot vervolgens toe aan de hoge kom en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de helft van het basilicum toe en pureer de courgette en de geitenkaas met een staafmixer tot een gladde saus. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kastanjechampignons in 5 – 7 minuten bruin op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta maken
5

Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Meng vervolgens de courgettecrème en de helft van de champignons, pijnboompitten en zongedroogde tomaten door de fusilli.

Serven
6

Verdeel de pasta over de borden en leg er de overige kastanjechampignons op. Bestrooi met de overige pijnboompitten, zongedroogde tomaten en het basilicum.