Verse rozemarijn ruikt heerlijk en geeft de courgette en champignons in dit gerecht een lichtkruidige smaak. Verse kruiden weggooien is zonde! Kijk op onze blog wat je met overgebleven verse kruiden kunt doen. Wil je dit gerecht trouwens wat meer pit geven? Bak dan wat chilipoeder of rode peper mee met de groenten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
62.5 gram
Champignons
1 takje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
25 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
7.5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak grof.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Lepel ondertussen het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Pureer met een staafmixer of blender de avocado met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, de helft van de knoflook, de helft van de oude kaas, 2 el water per persoon, peper en zout tot een gladde pasta.
Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui en overige knoflook 2 minuten. Voeg de rozemarijn, courgette en champignons toe en bak 5 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
Scheur de rucola klein. Voeg de fusilli, avocadopasta en de helft van de rucola bij de groenten en schep voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
Maak van de overige rucola een bedje op elk bord en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en overige oude kaas.