Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado

Verse rozemarijn ruikt heerlijk en geeft de courgette en champignons in dit gerecht een lichtkruidige smaak. Verse kruiden weggooien is zonde! Kijk op onze blog wat je met overgebleven verse kruiden kunt doen. Wil je dit gerecht trouwens wat meer pit geven? Bak dan wat chilipoeder of rode peper mee met de groenten.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

62.5 gram

Champignons

1 takje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

7.5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Kom
Grote pan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de groenten
2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak grof.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pureer tot een gladde pasta
4

Lepel ondertussen het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Pureer met een staafmixer of blender de avocado met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, de helft van de knoflook, de helft van de oude kaas, 2 el water per persoon, peper en zout tot een gladde pasta.

5

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak de groenten
6

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui en overige knoflook 2 minuten. Voeg de rozemarijn, courgette en champignons toe en bak 5 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

7

Scheur de rucola klein. Voeg de fusilli, avocadopasta en de helft van de rucola bij de groenten en schep voorzichtig door tot alles goed gemengd is.

Garneer met de pompoenpitten en overige oude kaas en serveer
8

Maak van de overige rucola een bedje op elk bord en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en overige oude kaas.