De makreel in dit gerecht, rijk aan omega-3-vetzuren, is in Monnickendam vakkundig gerookt en dat proef je! De dille geeft dit gerecht een anijsachtige smaak. Weet je niet zeker of je hier een liefhebber van bent? Voeg de dille dan nog niet toe in de pan, maar garneer de maaltijd op het bord naar smaak met dille.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Groene paprika
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1.5 takje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
1 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s klein.
Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika’s toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 minuten.
Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de warmgerookte makreel, met een vork, in kleine stukken.
Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de paprika’s en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille.
Tip! Heb je veldsla over van het gerecht met de kippendijfilet? Schep de veldsla dan op het laatste moment door de pasta. Of maak op elk bord een bedje van de veldsla en schep daar de maaltijd op.