Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika

De makreel in dit gerecht, rijk aan omega-3-vetzuren, is in Monnickendam vakkundig gerookt en dat proef je! De dille geeft dit gerecht een anijsachtige smaak. Weet je niet zeker of je hier een liefhebber van bent? Voeg de dille dan nog niet toe in de pan, maar garneer de maaltijd op het bord naar smaak met dille.

Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1.5 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

1 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)721 kcal
Energie (kJ)3017 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de paprika's klein
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s klein.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika’s toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 minuten.

Verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken
5

Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de warmgerookte makreel, met een vork, in kleine stukken.

Voeg de crème fraîche toe
6

Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de paprika’s en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.

Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille
7

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille.

Tip! Heb je veldsla over van het gerecht met de kippendijfilet? Schep de veldsla dan op het laatste moment door de pasta. Of maak op elk bord een bedje van de veldsla en schep daar de maaltijd op.