Fusilli met broccolisaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met broccolisaus en geitenkaas

Fusilli met broccolisaus en geitenkaas

Een romige, snelle maaltijd met geitenkaas en knapperige wal-noten. De broccoli kook je voor meer gemak mee met de saus. Broccoli zit vol met vitaminen en is een veredelde bloemkool-soort, die in een witte, groene en purperen variant bestaat.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Instructies

1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de groenten
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Kook de fusilli integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 4 minuten.

Breng op smaak met peper en zout
5

Voeg daarna de fusilli en de helft van de geitenkaas toe, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten
6

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten.