Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto

Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto

Met een frisse salade van veldsla en radicchio

Je draait voor dit gerecht zelf de balletjes van kipgehakt. Het kipgehakt is voorgekruid met kruiden als tijm, rozemarijn en oregano. De rode pesto komt van Kitchen on a Mission en bevat zongedroogde tomaat, oude kaas en cashewnoten. Wil je meer weten over Kitchen on a Mission? Je leest hun verhaal op ons blog!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3540 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Saladekom

Instructies

1

Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de fusilli.

Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in dunne repen.
2

Snijd de paprika in smalle repen. Halveer de cherrytomaten. Draai per persoon 4 balletjes van het kipgehakt.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de gele paprika en ¾ van de cherrytomaten toe en roerbak 4 minuten.

Voeg de fusilli toe.
5

Voeg tenslotte de rode pesto toe en roer goed door. Voeg de fusilli en 1 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Meng de veldslamelange met de overige cherrytomaten, de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Serveer met de veldslamelange.
7

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.