Garnalen in kokos-currysaus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's

Deze curry wordt in de oven gemaakt, waardoor de smaken samensmelten zonder dat je boven het fornuis hoeft te staan ​​of constant te roeren. Laat de oven het werk doen en geniet van een heerlijke curry met minimale inspanning!

Allergenen :
Schaaldieren
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3194 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels9.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg alle groenten in een ovenschaal.
Rijst koken
2
  • Voeg het kerriepoeder, de zonnebloemolie en gemalen koriander toe en verkruimel de benodige hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door en rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een pan en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
Garnalen toevoegen
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal.
  • Voeg de kokosmelk toe en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak ondertussen de pinda's en snijd de koriander grof.
  • Serveer de rijst op borden en leg de garnalencurry erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en de koriander.