Garnalen in vadouvan-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergenen :
Mosterd
Soja
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2919 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels4.6 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gember, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?