Garnalen in verse tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

Met romige aardappelpuree en geroosterde bimi

Geïnspireerd door de befaamde Zuid-Franse vissoep bouillabaisse, maak je vandaag een verfijnde tomatensaus die je mengt met het bakvocht van de garnalen. De groente die je erbij maakt komt uit een hele andere hoek: bimi, ook wel aspergebroccoli, is ontwikkeld in Japan. Het is een kruising tussen broccoli en de Chinese koolsoort kailan.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Schaaldieren
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

125 gram

Bimi

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Mini-romatomaten

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

0.3 stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Aardappelstamper
Keukenpapier
Koekenpan
Staafmixer
Steelpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bimi roosteren
2

Meng ondertussen op een bakplaat met bakpapier de bimi met ½ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 13 – 17 minuten in de oven, of tot de bimi gaar is. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit.

Saus maken
3

Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de mini-romatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Puree stampen
4

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te maken t. Breng op smaak met peper, zout en ½ tl citroensap per persoon.

Bakken en pureren
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaatjes met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de bimi.