Fusilli met garnalen in romige kerriesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met garnalen in romige kerriesaus

Fusilli met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, witte courgette en sla

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte courgette

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.4 g
Eiwitten34.7 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en bak nog 3 minuten.
Afmaken
3
  • Voeg, wanneer de garnalen klaar zijn, de room en het kerriepoeder toe en roer door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Schep de pasta erop.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de zonnebloempitten.