Garnalen met gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's

.

Allergenen :
Pinda's
Gluten
Soja
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

200 gram

Broccoli

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 tl

Honing

¼ el

Fles olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1864 kJ
Energie (kcal)446 kcal
Vetten7 g
waarvan verzadigd0.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout1.9 g

Instructies

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 11/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli er op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.