Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes

met courgette en burrata

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)863 kcal
Energie (kJ)3611 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.4 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Saus maken
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Gnocchi bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
4

Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per bord en het verse basilicum.