Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
175 gram
Gnocchi
½ stuk(s)
Courgette
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Vers basilicum
7.5 ml
Basilicumcrème
1 tl
Suiker
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per bord en het verse basilicum.