Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes

met courgette en burrata

De Pastafabriek maakt dagelijks met liefde verse ambachtelijke pasta's. Deze gnocchi bestaat uit speciaal gemalen meel uit Italië en aardappel.

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Water voor saus

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3563 kJ
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9.9 g
Eiwitten40.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Saus maken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken tot een dikke saus. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om. Geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfiletreepjes en courgette in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Verdeel de saus erover.
  • Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erbovenop.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.