Gnocchi met burrata en kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum

Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Water voor saus

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3605 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten99.9 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels9.5 g
Eiwitten40 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Saus maken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken tot een dikke saus. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes. 

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om. Geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Verdeel de saus erover.
  • Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erbovenop.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met 1/2 burratabol per persoon en het verse basilicum.