Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

met geroosterde bospeen en kerrie-aardappelen

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Caloriebewust
Zoutbewust
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

½ bosje(s)

Bospeen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2602 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten49.2 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels13.3 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Meng in een grote kom de aardappelpartjes met het kerriepoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. 
  • Verdeel de aardappelpartjes over één kant van een bakplaat met bakpapier zodat er ruimte over blijft voor de bospeen.
  • Bak de aardappelpartjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Wortels roosteren
2
  • Verwijder het loof van de bospeen en snijd de bospeen in de lengte doormidden. Snijd dikke bospenen in kwarten. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de bospeen met de helft van de knoflook en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper.
  • Leg de bospeen op de bakplaat naast de aardappelpartjes en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee.
Heek bakken
3
  • Ris ondertussen de naalden van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de roomboter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork.
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier.
  • Verhit de helft van de rozemarijnboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
Serveren
4
  • Zet het vuur lager en bak de vis nog 1 minuut aan de andere kant.
  • Breng op smaak met peper, voeg de overige rozemarijnboter en het water toe. Laat de roomboter in 1 minuut smelten.
  • Serveer de heekfilet met de aardappelen en de geroosterde bospeen. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.