Gebakken kabeljauwfilet met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

met krieltjes, Italiaanse kaas en cashewstukjes

In dit gerecht speelt de groente een glansrijke rol. Je kookt de broccoli eerst beetgaar, waarna je hem in boter zacht laat worden met smaakmakers als citroen en Italiaanse kaas. Een lekker stukje kabeljauw en krokante krieltjes uit de oven maken het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen :
Cashewnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

160 gram

Broccoli

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2197 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels13.8 g
Eiwitten30.5 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven en bak ze in 30 – 35 minuten krokant. Schep halverwege om.

Broccoli koken
2

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en spoel onder koud water, zodat hij niet doorgaart.

Tip: Wist je dat de hoeveelheid broccoli die je in dit gerecht gebruikt meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C bevat?

Snijden en raspen
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de sjalot fijn, rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten.

Broccoli bakken
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 5 - 7 minuten op hoog vuur. Meng halverwege 1/2 tl citroenrasp per persoon door de broccoli. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauwfilet bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.

Serveren
6

Serveer de krieltjes met de kabeljauw en de broccoli. Bestrooi de broccoli met de cashewstukjes en de geraspte Italiaanse kaas en knijp een partje citroen uit over de vis.