Bij dit gerecht eet je een uitgebreide salade met pittige rRadijs en, zoete perzik,. Bovendien bevat de slamelange witte kool, rode en lichtgroene sla. Die laatste twee worden ook wel lollo rosso en lollo bionda genoemd. Heb je niet zoveel tijd om dit gerecht te maken? Laat het grillen van de perzik dan achterwege en voeg ze ongebakken toe. Je kunt ze ook even meebakken met de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Perzik
100 gram
Kipfilet
5 stuk(s)
Radijs
4 stuk(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Gemengde sla
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van maximaal een ½ cm dik. Hoe dunner de plakken, hoe knapperiger de aardappelen worden en des te korter de baktijd. Snijd of pers de knoflook fijn.
Meng de aardappelen en knoflook in een saladekom met de helft van de olijfolie, peper en zout en verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Snijd de perzik in dunne parten en meng met de overige olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de perzik 2 minuten aan elke kant. Zet daarna het vuur uit.
Snijd ondertussen van de kipfilet 1 stuk per persoon. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de bieslook fijn.
Meng in de saladekom de slamelange, radijs, het kleingesneden blad en de helft van de bieslook. Voeg de perzik toe en verkruimel de walnoten boven de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de kipfilet, aardappelen en salade over de borden. Garneer de aardappelen met de overige bieslook.