Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Met roerbakgroenten

Deze vegetarische gebakken rijst bestrooi je met een royale hoeveelheid cashewnoten, die niet alleen voor de nodige knapperigheid zorgen, maar ook voor eiwitten en gezonde vetten. Sojasaus, gember en sesamzaad maken dit gerecht echt Aziatisch.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Pinda's
Noten
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

10 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Bosui

200 gram

Groentemix peen & sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Sesam roosteren
2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak de cashewnoten grof.

Snijden
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de peen en sperziebonen 8 –10 minuten, of totdat de boontjes beetgaar zijn (zie tip). Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar in een kom. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Rijst bakken
5

Veeg de wok of hapjespan schoon met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe aan de pan en bak al roerend 1 – 2 minuten, of tot het geheel krokant en bruin van kleur is. Voeg de gebakken groentemix, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg naar smaak meer sojasaus toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui.