Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten

Heb jij al eens eerder waterkers gegeten? Waterkers kun je rauw eten in een salade, maar kan ook gekookt worden. Vaak wordt waterkers als garnering gebruikt of in een soep verwerkt. Waterkers zou bovendien een afrodisiacum zijn en daarnaast eetlustopwekkend en stofwisseling bevorderend werken. Het schijnt dat een kop van waterkers bovendien goed is tegen chronische huidklachten en blaasklachten. Bijzonder plantje dus!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Gekleurde cherrytomaten

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

1.5 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

50 gram

Waterkers

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3397 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Snijd de cherrytomaten doormidden.

Kook de gnocchi totdat ze boven komen drijven.
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano toe en roer door.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten aan elke kant.

Scheur de waterskers klein en roer door.
6

Scheur de waterkers klein boven de wok of hapjespan en roer door. Voeg vervolgens de gnocchi toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet. Besprenkel het gerecht naar wens met extra vierge olijfolie.