Zeebaars leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
0.17 zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
5 gram
Verse salie
1 stuk(s)
Zeebaarsfilet
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¾ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelparten aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.
Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de boter op tijd zacht is voor het mengen met de salie.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.
Tip: Wist je dat zeebaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Verhit in een koekenpan 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige boter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.
Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt het huidje lekker krokant.
Serveer de zeebaarsfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.
Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout? En door de 250 gram aardappelen krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen, zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels.