Deze maaltijd is rijk aan kalium door de ruim 250 gram groente, de biefstuk en het bruine broodje. Lekker en gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
gram
Biefstukpuntjes
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.99 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ head
Botersla
25 gram
Biologische zure room
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 tl
Mosterd
Haal de biefstukreepjes een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe met 1 tl paprikapoeder per persoon en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen het broodje en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Tip: Het paprikapoeder is sterk van smaak. Proef goed tussendoor en voeg eventueel wat minder toe.
Dep de biefstukreepjes droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan van de groenten op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 1 - 3 minuten, de biefstukreepjes hoeven nog niet gaar te zijn.
Tip: De biefstukreepjes zijn snel gaar en gaan straks nog de oven in, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.
Meng in een kleine kom de zure room met 1 tl mosterd per persoon. Leg de gehalveerde broodjes op een bakplaat met bakpapier en besmeer met het zure-roomsausje. Verdeel de ui, paprika en biefstukreepjes erover en bestrooi met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Tip: Heeft jouw oven een grill-stand? Gratineer de kaas dan kort onder de grill, zodat hij mooi goudbruin kleurt.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.
Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al meer dan 30% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.