Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelgratin
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
90 gram
Gemengde paddenstoelen
gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
0.16 zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
20 gram
Veldsla
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Appel
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
0.13 stuk(s)
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
Zet de aardappelgratin in de oven en verwarm de oven op 180 graden (zie Tip). Bak 25 - 35 minuten of tot de gratin goudbruin ziet.
Tip: Zet de aardappelgratin al in de oven tijdens het voorverwarmen. Zo warmt hij geleidelijk aan mee op en kan je je focussen op de rest vam het gerecht. Afhankelijk van hoe snel jouw oven opwarmt zal de gratin ongeveer 25 of 35 minuten moeten bakken.
Snijd eventueel grote stukken paddenstoel in kleinere stukken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak paddenstoelen 4 - 6 minuten. Voeg de kookroom (@P2 graag checken of 100 ml voor 2p genoeg is, anders 150 ml (hele brikje) gebruiken) en per persoon 1/8 bouillonblokje en 1/2 tl mosterd (en 2 el water pp?) toe. Verlaag het vuur en laat de paddenstoelensaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur met deksel op de pan.
Tip: Blijft de saus te dik? Voeg dan enkele eetlepels water toe.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne staafjes. Voeg de venkel, appel en veldsla samen met de honing-mosterddressing toe aan een saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is. Voeg 1/2 krulpeterselie toe aan de pan en bak de laatste minuut mee. Leg de vegetariche schnitzel op een bakplaat met bakpapier, strooi de geraspte kaas en mosterdzaad erover en gratineer 2 - 3 minuten in de oven. Bewaar de gebakken peterselie als garnering en roer de overige krulpeterselie door de paddenstoelensaus vlak voor serveren.
Leg de gegratineerde vegetarische schnitzel op een bord en serveer met de paddenstoelensaus over. Garneer met de gebakken krulpeterselie. Serveer met de frisse salade en de aardappelgratin ernaast. Besprenkel de aardappelgratin met de truffelolie.