Gegrilde kabeljauwfilet met zeewiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde kabeljauwfilet met zeewiersalade

Gegrilde kabeljauwfilet met zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer, gele wortel en sesamdressing

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergenen :
Sesamzaad
Vis
Gluten
Soja
Eieren
Mosterd
Tarwe
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

30 gram

Salademix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Zeewiersalade

(Bevat Gluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Wittewijn- of rijstazijn

(Bevat Sulfiet)

½ el

Suiker

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Rasp
Keukenpapier
Diep bord
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de kabeljauwfilet 3 – 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijnazijn of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de kabeljauwfilet bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake kruiden over de zalmfilet. Garneer het geheel met de sesamdressing.