Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Op smaak gemaakt met tomatenpuree en currykruiden

Je gebruikt rundergehakt van het Maas-Rijn-Ijssel (MRIJ) ras. Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer buiten in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Het is een dubbeldoelras, waarbij zowel de melk als het vlees van de koe gebruikt wordt.

Labels:
Eiwitrijk
Notenvrij
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Peen

½ stuk(s)

Prei

110 gram

Rundergehakt

¼ stuk(s)

Tomatenpuree

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3318 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd36 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil de aardappelen (annabelle) en snijd in plakken van ½ cm dik. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten voor. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de prei fijn
3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van ½ cm. Snijd de prei in dunne ringen.

Voeg de groenten toe
4

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rul het gehakt 3 minuten. Voeg de ui, knoflook, peen, prei, tomatenpuree en currykruiden toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de ovenschaal in de oven
5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.